informatie

De meeste succesvolle ondernemers omringen zich met de juiste mensen, zij staan open voor en luisteren naar de mensen om zich heen en leren ervan. Zo zorgen zij ervoor dat zowel zijzelf als hun bedrijf groeit.

Als eenpitter is het extra prettig om iemand te hebben die een beetje op jou let. Want voor je het weet stel je al die vervelende klusjes maar eindeloos uit, ontwikkel je jezelf niet en creëer je een situatie waarin jij niet optimaal presteert en je langzaam je bedrijf naar de afgrond helpt. Met een goede business coach voorkom je dit en heb je in ieder geval iemand die met jou meekijkt, denkt en je bedrijf en jou een kent.

Wat kun je zoal bespreken

  • Hoe gaat het met jou en je bedrijf?
  • Doe je datgene waar je het beste in bent?
  • Doe je datgene wat je leuk vindt?
  • Waar liggen je twijfels of waar loop je tegenaan?
  • Zijn je ideeën en gedachten realistisch?
  • Waar loop je tegenaan?
  • Wat vind je moeilijk?
  • Waar wil je de komende paar jaar aan werken?
  • Hoe krijg je iets gedaan, iets kan bijvoorbeeld zijn het krijgen van meer klanten
  • Vaak kom je er in een gesprek of traject met een business coach achter dat bepaalde dingen niet zo zijn zoals je zelf denkt, krijg je een inzicht en kom je in beweging.

Producten en diensten

Sommige coaches bieden voornamelijk programma’s aan waarbij je in een bepaalde periode deelneemt aan dit programma. Andere coaches bieden minder specifieke trajecten aan, met hen bekijk je keer op keer wat jullie gaan doen. Dan is er nog business coaching waarbij je deelneemt aan een eendagsprogramma (vaak een VIP-dag genoemd) of aan bijvoorbeeld een training of workshop.

Voor jou betekent dit dat je goed moet bedenken waar je behoefte aan hebt. Wil je snel kennis opdoen of een quickfix dan is een dagprogramma of training een goed idee. Wil je echt structureel werken aan een vaardigheid of aan je bedrijf dan kan je beter gaan voor deelname aan een programma of een wat losser traject.

wat mag je van je coach verwachten?

Een goede coach zorgt ervoor dat uiteindelijk bij jou zelf het kwartje valt. Door het stellen van de juiste vragen, jou uit te dagen en te voorzien van de juiste kennis en tools ga je onder zijn begeleiding stappen maken.

Daarnaast kan een coach jou helpen met nieuwe dingen, je de fijne kneepjes van het vak leren. Als ondernemer is er voor veel dingen een eerste keer. Een coach die expert is in wat jij wilt leren kan ervoor zorgen dat je snel de juiste kennis hebt.


De beste coach voor zelfstandige professionals

Er zijn veel verschillende coaches voor zelfstandige professionals die uiteenlopende producten en diensten leveren en vaak verschillende uitgangspunten hanteren. Het is dan ook belangrijk om een coach voor zelfstandige professionals te vinden waarmee het klikt en die precies begrijpt wat je nodig hebt. meSpot helpt je daarbij.


In het linker menu vind je alle coaches voor zelfstandige professionals en hun specialismen.


Maar je kunt ook kijken naar ...

... of meteen offertes aanvragen.